Összes oldalmegjelenítés

2018. október 4., csütörtök

Rózsaszínbe öltöztek a budapesti kormányablakok.



Rózsaszínbe öltöztek a budapesti kormányablakok.


 Október az emlőrák elleni küzdelem hónapja, ebből az alkalomból, a "Tudatosan az emlőrák ellen" program részeként, a fővárosi kormányhivatal rózsaszín szalagokkal díszítette fel a budapesti kormányablakokat, ahová tájékoztató, szemléletformáló plakátokat is kihelyeztek. 

Az egészséges életmód mellett a szűrővizsgálat fontosságára is felhívják a figyelmet.



 A kormányhivatalok minden 45-65 év közötti nőnek kétévente küldenek meghívót mammográfiás vizsgálatra, az idejében felismert emlődaganat ugyanis jó eséllyel gyógyítható: a tapasztalatok szerint 10-ből 9-en meggyógyulnak. 


A korai felismerés feltétele a rendszeres szűrővizsgálat, ezért a kormányhivatal népegészségügyi szakemberei arra kérik a hölgyeket, hogy a meghívó kézhez vétele után menjenek is el az egyébként veszélytelen mammográfiás vizsgálatra.



Két mammográfiás vizsgálat közötti időszakban a rendszeres önellenőrzést javasolják a szakemberek: figyeljünk testünk jelzéseire, ha bármi szokatlant észlelünk vagy tapintunk, érdemes azonnal felkeresni a háziorvost. 



betegség megelőzésére ugyan nincs biztos módszer, az emlődaganat – ahogy a legtöbb daganatos betegség – kialakulásának kockázatát csökkenthetjük a normális testtömeg megtartásával, rendszeres mozgással, zöldségekben és gyümölcsökben gazdag, kevés zsírt, vörös húst és feldolgozott élelmiszert tartalmazó étrenddel, illetve az alkoholfogyasztás és a dohányzás kerülésével.

További információ: https://bit.ly/2QB66W9

     Kiadó: Budapest Főváros Kormányhivatala (MTI-OS)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.