Összes oldalmegjelenítés

2018. szeptember 4., kedd

Beteg kérdései, a beteg ma, beteg jogai, betegek esetei!



Évről évre több ember, több hozzátartozó találkozik az orvosi műhiba, egészségügyi szolgáltatóval szembeni kárigények fogalmával.    Bírósági per szakszerű kiváltása ezen a területen minden fél érdeke.

Szakmai és piaci tapasztalat, hogy a fogászat, szemészet, háziorvosi tevékenység összefüggésében a páciensek között  2018 évben többen jelentkeznek panaszosok.

Előbbiekben orvosi műhiba miatt, utóbbi esetben az betegjogokkal, személyiségi jogokkal kapcsolatban alakulnak ki panaszok, jogsérelmek.

Ha elvesztjük rokonainkat, ha feltételezzük az egészségügyi szolgáltatás hiányai, műhiba okozta a nemvárt halálesetet a perindítás az utolsó eszköz legyen.

Számtalan ismeretlen adat, kezelés kerülheti el figyelmünket, s az egészségügyben az indokolatlan jogvitáknak nincs helyük. Itt is erről esett szó!

Nehezíti az ügyfél dolgát, hogy számos kórház az első ügyvédi felszólításra érdemben nem egyezség készen reagál, a válasz általában mindenben tagadó.  

Bírósági per kiváltásának fontos kelléke a párbeszéd az egészségügyi szolgáltató vezetősége részéről a megkereséseknél!



Ha a gyanúnk fennáll érdemes a valóban a  kórházaktól ténylegesen függetlenül dolgozó betegjogi mediátorok, betegjogi tanácsadók irodái közül választani.


 Betegjogi képviselő megbízásunk alapján megteheti az iratbekérések szakmai feladatát. Ez talán a leglényegesebb, mert a kérdések többsége orvosi szakmai terület kérdése!

Ha az iratokat a kórház, a családi orvos kiszolgáltatta – következzen az egyezségre irányuló mediációhoz a panasz közös mérlegelése, a vita és szándékok megértése konzultáción.
Szakmai tapasztalat, hogy a bírósági per kell, hogy az utolsó lépés legyen a beteg kontra egészségügyi szolgáltató vitákban!
Orvosi másodvélemény, betegjogi Audit, betegjogi másodvélemény mindig az első teendők között van a betegjogi panaszok esteiben!

Számos panasznál azonban elegendő a permegelőző eseti szakértő megbízása – a panasz jellegének, kérdéseinek pontosításához!
 Irodánk munkatársai között a szaktárgyalói, közvetítő szakemberek és ügyvédek mellett több orvosi terület (traumatológia, háziorvos, sebészet stb.) és több egészségügyi szolgáltatói ápolói terület, diplomás betegjogi szakterület szakemberei foglalkoznak a felmerült panasz megoldásaival, a megfelelő tényorientált közvetlen kommunikációval.

 Szakértői vélemény megállapítása megerősíthetik a gyanút s akkor a kártérítésre irányuló párbeszéd, akár gyors egyezségre vezethet!
 Egészségügyben a kockázatok ismertségének, a szolgáltatási szakmai előírásoknak, egészségügyi dokumentációnak jelentőségük van a panaszos beteg, hozzátartozó döntésében.
  
Bírósági perben a kár több kategóriában megjelenik a bírósági gyakorlatban.
 Időpontra bejelentkezés saját panasszal: 06-305-992-842 (Munkanapokon 12h-17h)