Összes oldalmegjelenítés

2019. március 7., csütörtök

Beteg esetek - beteg vita - beteg sorsa ma!



Beteg az  egészségügyben erősen kiszolgáltatott, beteg jogai ezért védendőek az egészségügyi szolgáltatásokban!


Beteg számára ma az egészségügyi szolgáltatások túlzóan összetettek.

A problémák a betegszállítás költségeinél, az erről szóló tájékoztatásnál kezdődhetnek el, s a nem várt, indokolatlan halál ügyeinél záródnak le.

Betegek panaszai a tájékoztatások hiányai és az emberi méltóságot sértő bánásmód körében is sokasodnak.


A beteg és titka a betegsége


Beteg esetek igazolják, hogy korszerű az a felfogás, mely szerint a betegségek adatai - kivételtől eltekintve - a beteg döntése  szerint használhatóak fel.

Sok panasszal érkeztek betegek, amikor betegadataikat az egészségügy szereplői vontatottan, vagy elsőre személyes kérésükre nem adták ki..........


Beteg számára az egészségügyi adatai lényegesek, például, amikor orvosi műhiba gondolatát mérlegeli és orvosi másod szakvéleményeket szándékozik beszerezni.








Nem várt haláleset utáni betegadatok és megismerésük


A haláleset mindig megrázó.

Váratlan, indokolatlan haláleset vélelmeinél helyes, ha felkeresik irodánkat, ahol diplomás betegjogi szakember, orvos, ügyvéd közösen foglalkoznak a beteg hozzátartozóinak panaszával!


Számos kockázat áll fenn az egészségügyi szolgáltatásokban, ezekről a beteg tájékoztatása lényeges.

Haláleset után a közeli hozzátartozó (megfelelő módon meghatalmazottja), örökös (jogszerű meghatalmazottja) megismerheti az elhunyt egészségügyi adatait, betegjogi információit.



Egészségügyben a kockázatok ismertségének, a szolgáltatási szakmai előírásoknak, egészségügyi dokumentációnak jelentőségük van a panaszos beteg, hozzátartozó döntésében.




  
 Időpontra bejelentkezés saját panasszal: 06-305-992-842 (Munkanapokon 12h-17h)